Is uw uitkering gestopt?

Is uw uitkering gestopt? UWV Bezwaarbalie zorgt ervoor dat u weer krijgt waar u recht op heeft. Uw uitkering mag niet zomaar stopgezet worden. De gemeente moet dus een geldige reden hebben om uw uitkering te stoppen. Bent u het niet een met deze reden? Neem dan direct contact met ons op via 088 – 629 00 66 of vul het webformulier in.

De reden dat uw uitkering wordt stopgezet kan verschillen. Het kan namelijk komen door een verandering in uw persoonlijke situatie, maar het kan ook zo zijn dat u zich niet aan de verplichtingen heeft de gehouden. De gemeente moet altijd een reden hebben om uw uitkering te stoppen. De reden waarom uw uitkering is gestopt is in sommige gevallen onjuist. Het is dan belangrijk dat u juridische hulp zoekt. Onze ervaren advocaten zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Waarom is mijn uitkering gestopt?

Staat de reden waarom uw uitkering gestopt er niet tussen of is de opgegeven reden waarom uw uitkering is gestopt onjuist? U kunt ons 7 dagen in de week bereiken voor een gratis intakegesprek met een jurist van de intakebalie. Dat uw uitkering gestopt wordt heeft vaak met een van de volgende redenen te maken:

 • U gaat verhuizen naar een andere gemeente of het buitenland.
 • U heeft een baan gevonden waar u meer mee gaat verdienen dan uw uitkering.
 • Wanneer je een erfenis, schenking of geldprijs heeft ontvangen waardoor u over genoeg vermogen beschikt.
 • U gaat trouwen of samenwonen met uw partner die voldoende inkomsten heeft.
 • U heeft niet binnen een bepaalde periode gevraagde informatie doorgegeven aan de gemeente, waardoor de gemeente niet kan vaststellen of u nog in aanmerking komt voor deze uitkering.

Hoe UWV Bezwaarbalie u helpt

Als de gemeente een fout heeft gemaakt met het stoppen van uw uitkering moet u hier zelf achteraan gaan. Dit wordt namelijk vaak niet uit zichzelf recht getrokken. Het is belangrijk om te achterhalen waarom uw uitkering stopgezet is. Als u hier geen brief over heeft ontvangen probeer dan uw gemeente telefonisch te benaderen om achter de reden te komen dat uw uitkering is gestopt. Is dit een onjuiste reden of niet relevant voor uw situatie neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Er wordt een bezwaarschrift opgemaakt. De advocaten van UWV Bezwaarbalie weten precies wat er in een bezwaarschrift moet staan om ervoor te zorgen dat u uw uitkering terug krijgt. Als het bezwaarschrift gereed is dient deze ingediend te worden bij de gemeente. De gemeente zal hier vervolgens nogmaals naar kijken.

Het is belangrijk dat u snel in actie komt. U heeft na stop zetting van de uitkering namelijk nog maar 6 weken om een bezwaarschrift in te dienen. U kunt ons bereiken op 088 – 629 00 66 of u kunt het webformulier invullen.

directbezwaarmaken

  privacy statement

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

   privacy statement

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden