Door het besluit van het UWV kan ik niet meer rond komen. Wat nu? (voorlopige voorziening)

Tegen deze beslissing van het UWV kunt u in bezwaar of in beroep gaan. Het kan soms lang duren voordat het UWV een nieuwe beslissing heeft gemaakt. In de tijd dat het UWV de beslissing maakt zult u geen uitkering ontvangen. De bezwaar- en beroepsprocedure hebben namelijk geen schorsende werking.

Als u in financiƫle problemen komt kunt u in sommige gevallen de beslissing van de gemeente om uw uitkering stop te zetten laten opschorten. U kunt dit doen door de rechter te verzoeken een voorlopige voorziening ( voorlopige maatregel) te treffen. Als de rechter besluit dat het stopzetten van uw uitkering waarschijnlijk onterecht is, wordt de beslissing van het UWV opgeschort. Uw uitkering zal dan doorlopen.

Er gelden de volgende voorwaarden om een verzoek te kunnen doen voor voorlopige voorziening :

  • Er moet een bezwaar- of beroepsprocedure aanhangig zijn.
  • U moet een spoedeisend belang hebben. Dit spoedeisende belang moet u opnemen in het verzoekschrift waarmee u de voorlopige voorziening start bij de rechtbank.

Wilt u de rechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen? Onze advocaten helpen u direct en stellen een verzoekschrift voor u op. Ook pro deo.

 

directbezwaarmaken

    privacy statement

    Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden